Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Μάθετε περισσότερα

Συμφωνώ

Το Algon® μπορεί να υπερηφανεύεται για την 60χρονη ιστορία του!

400 π.χ.

Οι πονοκέφαλοι έχουν καταγραφεί από πολύ παλιά. Για πρώτη φορά το 400 π.χ., ο Ιπποκράτης τους απέδωσε σε ιατρικές αιτίες. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σαλικυλικού οξέος ήταν ανέκαθεν γνωστές. Ο πατέρας της Ιατρικής «συνταγογραφούσε» μια σκόνη από φύλλα ιτιάς για την ανακούφιση των πονοκέφαλων, των σωματικών πόνων και του πυρετού. Αυτή η φυτική φαρμακευτική προσέγγιση αποτέλεσε σταθερή αξία, περνώντας από την κλασική αρχαιότητα στους νεότερους χρόνους.

1883

Δημιουργείται η "Χρωματουργεία Πειραιώς" (ΧΡΩΠΕΙ), αρχικά ως μια μικρή εταιρεία, με την επωνυμία «Σπήλιος Α. Οικονομίδης και Σία».

1899

Μπαίνει ο θεμέλιος λίθος των εγκαταστάσεων της ΧΡΩΠΕΙ στο Νέο Φάληρο. Ο ιδρυτής της, Σπήλιος Οικονομίδης, σπουδάζει χημεία στο Γκρατς και γίνεται συνεργάτης του Γερμανού δημιουργού της ασπιρίνης, Adolphe Bayer.

1950

Στη μεταπολεμική Ελλάδα του 1950, η ΧΡΩΠΕΙ επιχειρεί την παραγωγή νέων προϊόντων. Έτσι, η εταιρεία πρωτοπορεί και παράγει το πολύ γνωστό ελληνικό αναλγητικό-παυσίπονο Αλγκόν®, με δραστική ουσία το ακετυλοσαλικυλικό οξύ, αλλά και την παρακεταμόλη και την καφεΐνη.

1989

Η ΧΡΩΠΕΙ σταματά να λειτουργεί.

1950 - 1980

Από τη δεκαετία του ’50 έως και τα μέσα του ΄80, το Αλγκόν® γίνεται το αγαπημένο, δικό μας παυσίπονο. Κατακτά επάξια την ελληνική αγορά, μπαίνει με εμπιστοσύνη σε κάθε σπίτι, σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας, ταυτίζεται με την ανακούφιση του πόνου, αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του, πρωταγωνιστεί, προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στην ελληνική οικογένεια!

1996 - 2002

Tο Algon® συνεχίζει να παράγεται μέσα από επιχειρηματικές προσπάθειες φαρμακευτικών εταιρειών, αναζητώντας τον δρόμο του σε ένα νέο, διαρκώς εξελισσόμενο φαρμακευτικό περιβάλλον, με σκληρό ανταγωνισμό και νέες συνθήκες.

2002

H ελληνική εταιρεία Lavipharm εξαγοράζει τα δικαιώματα του προϊόντος διεθνώς, και το νέο Algon® πλέον ξεκινά μια νέα σελίδα στην ιστορία του. Η παραγωγή του Algon® γίνεται στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Lavipharm στην Παιανία.