Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Algon®

1883

ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ιδρύεται η «Χρωματουργεία Πειραιώς» (ΧΡΩΠΕΙ), αρχικά ως μια μικρή εταιρεία με την επωνυμία «Σπήλιος Α. Οικονομίδης και Σία».
timeline1

1899

ΧΡΩΠΕΙ

Μπαίνει ο θεμέλιος λίθος των εγκαταστάσεων ΧΡΩΠΕΙ στο Νέο Φάληρο. Παράλληλα, ο ιδρυτής Σπήλιος Οικονομίδης σπουδάζει στο τμήμα Χημείας στο Γκρατς μαζί με τον Γερμανό Adolphe Bayer, δημιουργό της ασπιρίνης, και γίνονται συνεργάτες.
timeline2

1950

Αλγκόν®

Στη μεταπολεμική Ελλάδα του 1950, η ΧΡΩΠΕΙ επιχειρεί την παραγωγή νέων προϊόντων. Έτσι, η εταιρεία πρωτοπορεί και αναπτύσσει το πολύ γνωστό ελληνικό αναλγητικό-παυσίπονο Αλγκόν®, με συνδυασμό τριών δραστικών ουσιών, ακετυλοσαλικυλικού οξέος, παρακεταμόλης και καφεΐνης. Το πρώτο ελληνικό αναλγητικό που ήρθε ως «απάντηση» στην ασπιρίνη.

timeline3

1950-1981

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Από τη δεκαετία του ’50 έως και τα μέσα του ’80, το Αλγκόν® γίνεται το αγαπημένο αναλγητικό των Ελλήνων. Κατακτά επάξια την ελληνική αγορά, μπαίνει με εμπιστοσύνη σε κάθε σπίτι και σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας, ταυτίζεται με την ανακούφιση του πόνου, αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του, και προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στην ελληνική οικογένεια!
timeline4

1989

ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η ΧΡΩΠΕΙ σταματά να λειτουργεί.

1996-2002

ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Το  Αλγκόν® συνεχίζει να παράγεται μέσα από επιχειρηματικές προσπάθειες φαρμακευτικών εταιρειών, αναζητώντας το νέο του δρόμο σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο φαρμακευτικό περιβάλλον, με σκληρό ανταγωνισμό και νέες συνθήκες.

2002

LAVIPHARM

Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Lavipharm εξαγοράζει τα δικαιώματα του προϊόντος διεθνώς, και το νέο Algon® ξεκινά μια νέα και σημαντική σελίδα στην ιστορία του.

Η παραγωγή του Algon® γίνεται στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Lavipharm στην Παιανία.

timeline5

2021

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΔΕΙΞΗ

Το Algon® επανέρχεται δυναμικά με νέα ένδειξη για την άμεση αντιμετώπιση του πονοκέφαλου και της ημικρανίας.
timeline6

Δεν χορηγείται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, άτομα με υπερευαισθησία στα συστατικά του ή διασταυρούμενη υπερευαισθησία σε άλλα ΜΣΑΦ, γαστροδωδεκαδακτυλικό έλκος, ιστορικό αιμορραγιών του πεπτικού και αιμορραγικές καταστάσεις, ηπατική & νεφρική ανεπάρκεια, νεφρολιθίαση, έλλειψη ενζύμου G6PD, υπό ηπαρινοθεραπεία.

Το Yπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ

Το περιεχόμενο στον παρόντα ιστότοπο δε συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή ιατρικής φύσης, για την οποία οφείλετε και σας συστήνεται να συμβουλευτείτε το Γιατρό ή το Φαρμακοποιό σας.